El buscador de internet Google dedica su logotipo, o 'Doodle', al arquitecto Antoni Gaudí con motivo del 161 aniversario de su nacimiento.
En esta ocasión, las seis letras de Google han sido sustituidas por imágenes de mosaicos o elementos arquitectónicos propios de la iconografía de Gaudí, como una de las chimeneas del edificio barcelonés de La Pedrera.
Al clicar sobre el logotipo, el buscador remite a artículos biográficos sobre Gaudí, como los de la Wikipedia, así como a imágenes de sus principales obras y fotografías o retratos del arquitecto modernista.
Antoni Gaudí, nacido en Reus (Tarragona) el 25 de junio de 1852, es el máximo representante del movimiento arquitectónico modernista catalán, con obras como la basílica de la Sagrada Familia, las casas Calvet, Batlló y Milà -La Pedrera-, el parque Güell, el palacio Güell, el palacio episcopal de Astorga o la casa Botines de León.
Dreta sense complexos i franquisme sociològic
ResponEliminaReivindiquen amb orgull la seva ideologia enfront del que anomenen dreta acomplexada del PP. Van estar anys al PP, la seva ala més extrema, i ara han adquirit identitat pròpia fora del partit. Són gent d'ultradreta que està orgullosa de ser-ho. Fora caretes. No tenen por de dir el que pensen i fan gala del que anomenen incorrecció política (i altres podríem assenyalar com a discurs d'odi) per reivindicar un bel·ligerant anticomunisme, uns valors morals tradicionals reaccionaris propers al nacionalcatolicisme, un patriotisme i revisionisme de la història de Espanya i, en general, unes posicions polítiques retrògrades més pròpies de moments predemocràtics que del segle XXI.
Desenvolupen un discurs polític retrògrad que barreja tints populistes i ultradretans amb una fèrria posició econòmica de caràcter liberal. Amb les seves variants, aquest tipus de moviment són denominats com nacionalpopulistas. En el cas de VOX es tracta simplement d'un partit d'ultradreta d'arrels franquistes. Quan algú et digui que això del franquisme sociològic és mentida, abans de contestar, pensa que VOX no seria possible sense la seva existència i el expliquessis perfectament.